Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: INNE :: Moja maszyna
LK by Tom3cki
|
|
Tom3cki |
Dodany dnia 05-04-2010 16:35
|
SuperVIP![]() Postów: 9 Data rejestracji: 18.03.10 |
Witam chciałbym wam pokazać jak wygląda mój motor i co się w nim zmieniło po wszystkich przejściach i zmianach wizualnych jak i mechanicznych ![]() Na początku jeździłem oczywiście na cylindrze 50ccm, ale niestety traf chciał iż olej mi wyciekał (zaraz o tym opowiem) i zatarłem (pierścienie były aż zlane z tłokiem) co jest najlepsze cylinder cały. Więc kupiłem zestaw 72ccm wraz z głowicą i tak jest do dzisiaj. Co do cieknącego oleju pękł mi karter jak chyba każdy z nas wie pękł on przy dolnym mocowaniu dałem rade naprawiłem. Może napiszę jak to zrobiłem może komuś się przyda. Więc tak kupiłem klej do aluminium wysoko temperaturowy czy jak to się nazywa i zakleiłem tą dziurkę tym klejem zostawiłem aby zastygł i na drugi dzień dałem następną warstwę kleju i do tego kawałek metalu poczekałem aż wyschnie i międzyczasie wyszlifowałem i podpiłowałem a raczej na odwrót i założyłem silnik. Na dzień dzisiejszy tak wygląda mój Chopper Tutaj jakieś takie zdjęcie ![]() Tutaj jest widoczny mój nowy błotnik zrobiony chyba z motoru SHL (wujek złota rączka ![]() Musiałem mieć nowy błotnik ponieważ nie miałem gdzie dać tablicy a na wahaczu mi się nie podoba i zresztą miałem połamane mocowanie do tego "ogona" co jest do błotnika jest przykręcany (niestety ogonek nie wytrzymał przy ciężarze tablicy) Tutaj widoczny także mój błotnik oraz tylna lampa i nowe kierunki (przy jednym przy zmianie żaróweczki pękł klosz a przy drugim to moja wina złamałem jak odchodziłem od motoru kolankiem walłem czy nogom coś takiego ) Tutaj jest widoczny mój podest (także wujek złota rączka) i "wajcha" zmiany biegów Tutaj to co powyżej ![]() Nadal to samo xD A tutaj mój wynalazek (sam zrobiłem ponieważ mnie trochę wkurzało sięganie po kluczyk ;/) To samo ![]() Tutaj też stacyjka ![]() Teraz moje zgrabne Lustereczka (zmienione z powodu pęknięcia jednego z nich a pękło dlatego że w zimę ustawiałem a jak wiadomo plastik zimny szybko pęka ;/) Tutaj tez lusterko Moje plany na zmiany: -Pomalować podesty, wajchę zmiany biegów, schowek i tam gdzie była stacyjka i puszkę od stacyjki na chrom (taki w sprayu) -Pomalować bak na czarno -Wymienić przedni błotnik na metalowy trochę inny chromowany już taki mam ![]() -Kupić sakwy -Zrobić gmole -Zniwelować rdzę -I kupić obrotomierz To chyba na tyle jak coś mi się przypomni lub będą jakieś zmiany to napiszę i wrzucę fotki jak będę miał. Pozdrawiam i czekam na opinie pozytywne jak i negatywne ![]() |
|
Przeskocz do forum: |