Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Tuning
Zmiana klosza oryginalnego na H4
|
|
Toman94 |
Dodany dnia 28-09-2011 13:51
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 239 Data rejestracji: 16.03.10 |
Witam. Wielu z nas forumowiczów narzeka na słabe światło które jest oryginalnie w kingach(35/35w). Jest na to rozwiązanie. Co nam jest potrzebne? Klosz H4 z Fiata 125p/Stara Lutownica* Cyna* Kalafonia* Wsuwki żeńskie/kable z wsuwkami Żarówka H4 Śrubokręt(do lampy) Co zrobić? 1.Odkręcamy obejmę z lampy 2.Wyciągamy stary klosz 3.Odpinamy kable w puszcze od lampy przedniej i lutujemy nowe(z wsuwkami). 3.Odcinamy oryginalne gniazdo żarówki 4.Obieramy kawałek kabla z osłonki 5.Lutujemy wsuwki żeńskie 6.Izolujemy wsuwki,aby nie nastąpiło zwarcie 7.W żarówce H4 są 3 nóżki. Każdą odginamy o 45st. 8.Żarówkę wkładamy w nowy klosz który kupiliśmy 9.Podpinamy nóżki do żarówki(warto odpalić moto,żeby sprawdzić czy krótkie i długie są w odpowiednim miejscu na przełączniku) 10.Wkładamy klosz 11.Skręcamy * Jeśli nie mamy kabli z wsuwkami to musimy mieć oznaczone narzędzia Żarówka H4: ![]() Wybór klosza: Kloszy jest pełno w sklepach motoryzacyjnych. Są z długich,krótkich. Sam osobiście nie wiem z których ja mam,ale różnią się. W jednych są kwadraciki na środku lampy. One gorzej świecą. Było to testowane na 2 moto,jedno z kwadracikiem drugie bez,te same żarówki. Polecam bez kwadracika. Niektóre posiadają w środku dodatkowy odbłyśnik. ![]() Mam nadzieję że komuś się przyda Zdjęcie klosza zapożyczone od comandos21 Edytowane przez Toman94 dnia 29-09-2011 22:22 ![]() |
|
Przeskocz do forum: |