Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Naprawy
problem z kingiem...
|
|
matrix |
Dodany dnia 13-07-2012 17:31
|
Doświadczony biker![]() Postów: 486 Data rejestracji: 13.04.10 |
A więc mój kumpel posiada kinga 09 GW identycznego jak ja. Niedawno założyłem mu 72cc wszystko było ok i głowica zepsuła się, więc założyłem mu nową. Zrobił jakieś 150km-200km i w pewnym momencie jadąc king zamulił tak jakby nie miał paliwa i zgasł. Wszelkie próby odpalenia nic nie dały. Sprawdziłem iskre - jest cewka ok, moduł ok. świeca z przerwą ok, gaźnik przeczyszczony, paliwo jest,, zawory ok, rozrząd ok. Jedynie co mi przychodzi do głowy to tylko pierścienie lub coś z elektryką. Pomóżcie bo krew mnie już zalewa... Popraw nazwę tematu PeeTER Edytowane przez matrix dnia 15-07-2012 14:24 Jazda jest po to, aby się nią cieszyć ![]() ![]() ![]() |
|
|
kamil_gs |
Dodany dnia 13-07-2012 17:45
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1420 Data rejestracji: 09.12.10 |
a kompresja jak ![]() |
|
|
matrix |
Dodany dnia 15-07-2012 19:50
|
Doświadczony biker![]() Postów: 486 Data rejestracji: 13.04.10 |
no kompresja niezbyt mocna. Ale ta głowica już raz była zmieniana... A więc tak jak myślałem coś z cylindrem ;d Zdejmuje głowicę a tu... przedmuchana uszczelka od głowicy ![]() Dla pewności zdjąłem cylek żeby spr pierścienie i tłok i jest jak nówka ![]() ![]() ![]() chyba nie koniec problemów... motor jeździ ale nie ma tego kopyta co wcześniej. Z górki na przykład jechał dzisiaj 85km/h ale pod górke nie może ujechać ma też dużo gorsze przyspieszenie niż mój king na 15z a on ma 14z.. Przed zmianą uszczelki czyściłem gaźnik więc myślę że jeszcze raz go rozbiorę i spr co i jak ale nie mam pewności co do rozrządu.. Niby jest dobrze odpala też dobrze ale tak idealnie prosto znaki na zębatce i głowicy się nie pokrywają.. przeczyściłem ten gaźnik jeszcze raz i bez zmian... Jakieś pomysły? A więc wszystko jest już cacy ![]() ![]() P.s Temat można zamknąć ![]() Edytowane przez matrix dnia 16-07-2012 18:54 Jazda jest po to, aby się nią cieszyć ![]() ![]() ![]() |
|
Przeskocz do forum: |