Eaglets Chopper Team zrzesza bikerów z całej Polski posiadajacych: Kinga (Kinroad XT50Q/Leike LK50Q), Aprilię Classic, Red Rose, Gilerę Eaglet oraz Jinchenga Knighta.

Forum działa (w kolejnych odsłonach) nieprzerwanie od maja 2007 roku.

www.eaglets.pl



Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
CHopper72NieOdpali
Chopper50cm3
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 19-03-2017 18:36
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Więc tak rozebrałem magneto i wyczysciłem sprzegło magneto to za nim ono jest na 3 śrubach imbusowych przykreconych do magneta wiec je wyczyciałem bo to pisalicie zebym zrobił . Wyczysiłem takie walce małe które były na bolcach ze sprzezynami które je powiiny odbijac ten walce xD 2 były zakleszczone przez rdzę. Trochę wolne koło rozrusznika tą duża zembatke wyczyciałem tzn odrdzewiłem i poskładałem . Próbuje odpalic i nie odpali . Jest tak jak na filmie .
 
kamil_gs
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 19-03-2017 23:31
Awatar

Ghost Rider


Postów: 1419
Data rejestracji: 09.12.10
Reputacja: 76
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Iskrę sprawdź,
mój łoś==>img856.imageshack.us/img856/7440/dddua.jpgimg824.imageshack.us/img824/2972/30239141.jpg<== kanał YT
 
Chopper50cm3
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2017 14:56
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Iskra jest lekko słabsza niz z kopa ale jest .
 
kamil_gs
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2017 17:28
Awatar

Ghost Rider


Postów: 1419
Data rejestracji: 09.12.10
Reputacja: 76
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
a z buta pali, albo na pych
mój łoś==>img856.imageshack.us/img856/7440/dddua.jpgimg824.imageshack.us/img824/2972/30239141.jpg<== kanał YT
 
Chopper50cm3
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2017 18:20
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
tak normalnie pali na kazdy sposób oprócz rozrusznika xD
 
klemens244
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 26-03-2017 01:14
Władca szos


Postów: 910
Data rejestracji: 08.11.11
Reputacja: 15
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Sprawdź przekaźnik rozrusznika. Jak zewrzesz jego dwie śruby M6 to przekaźnik zakręci rozrusznikiem, Jak nie zakręci to masz przekaźnik do wymiany. Kumasz ?
Edytowane przez klemens244 dnia 26-03-2017 01:15
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG.
[Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg)
 
kamil_gs
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 26-03-2017 10:52
Awatar

Ghost Rider


Postów: 1419
Data rejestracji: 09.12.10
Reputacja: 76
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
przecież kurva na filmiku kreci rozrusznikiem smutas
mój łoś==>img856.imageshack.us/img856/7440/dddua.jpgimg824.imageshack.us/img824/2972/30239141.jpg<== kanał YT
 
klemens244
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 26-03-2017 13:39
Władca szos


Postów: 910
Data rejestracji: 08.11.11
Reputacja: 15
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Witam. Ostatni wpis:

"Dodany dnia 20-03-2017 18:20
tak normalnie pali na kazdy sposób oprócz rozrusznika xD"

Czytaj, kolejność WPISÓW chyba jest istotna
Edytowane przez klemens244 dnia 26-03-2017 13:41
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG.
[Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg)
 
Chopper50cm3
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 26-03-2017 13:45
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
no rozrusznikem kreci ale z tego co inne choppery ogladałem to im bardzo szybko kreci i odpala a mi kreci kreci kreci kreci i ni *** ja xD no on kreci rozrusznikiem ale nie odpali przez rozrusznik , a przekaznik mam nowy przekaznik ma 6 miesiecy i jest bardzo dobry oryginał za 65 zł . Zreszta juz wiem czego mi nie pali bo rozebrałem rozrusznik i szczotki do wymiany sa ale z tego co zstwierdziłem nowy musze kupic po prostu .
 
klemens244
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 26-03-2017 13:50
Władca szos


Postów: 910
Data rejestracji: 08.11.11
Reputacja: 15
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Zawsze kręci szybciej z buta niż z rozrusznika, bo ma inne przełożenie. Często jest zbyt słaby/stary akumulator. Miałem tak samo jak u Ciebie na filmie. Jak założyłem nowy lub nawet podpiąłem mocny aku to aż miło odpalał.
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG.
[Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg)
 
Chopper50cm3
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 26-03-2017 14:47
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Aukmulator mam tez nowy xD , przekaznik i filtr stozkowy od tamtych wakacji . i przez chwile palił na rozrusznik a potem przestał była to wina sprzegła magneta xD wyczysciłem no i teraz trzeba nowy rozrusznik i w przyszłosci nowa swiece i fajke
 
Chopper50cm3
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 02-04-2017 20:11
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Ludzie tym razem inny problem dzis jezdziłem sb chopperkiem po takich lesnych drogach ale nei kamienistych takich ubitych ze da sie jechac xD jechałem z bratem pierwsze obczaic czy dobra droga . No wróciłem i jade z kolega on skutrem a ja motorkiem i jade cos pod górkie mi słabo jechał i nwm co sie działo i dopiero potem rozpedzam sie 50 km/h i 4 mu dałem i do 60 poszło i koniec stracił moc i zgasł zrobiło mi tak jak mu zawsze rezerwe daje . lekko przykopciło z tumnika i tyle poczkałem chwile odpaliłem pali gazuje a ten mi znowu to samo i trzymałem go tylo na lekkim gazie troszke nam 3/4 mm raczki naciagnietej max na luzie na 1 biegu to sano 2 drugim troszkie mniej 3 biegu ledwo ledwo a na 4 1mm moze ale dojechałem do domu miałem 3 km xD szczescie nie cała droga prawie z górki xD co sie stało ja nwm a 4 dni temu wyjezdzłem mu resztke z baku z zimy co było i wlałem 3 l nowej benzyny i od tamtego razu jak mu to wlałem słabszy sie zrobił , czułem ze nie ma mocy co jest . nwm ja podejzewam gaznik poradzcie cos . aha jak cos to slinik 139 FMB 72 pojemnosci i gaznik cos wiekszy xD z stozkowym 38mm , tumnik przelotowy
Edytowane przez Chopper50cm3 dnia 02-04-2017 20:18
 
klemens244
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 03-04-2017 00:08
Władca szos


Postów: 910
Data rejestracji: 08.11.11
Reputacja: 15
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Zmień jeszcze raz paliwo. Oby to była opcja, że nie ma właściwej liczby oktanowej. ON też jest podobnej barwy ale śmierdzi inaczej. Po opisie to stawiam na złe paliwo. A jak zaczął kopcić to może dałeś mu w rurę i zatarłeś tłok. Może też być tak, że dostaje lewe paliwo na króćcu gaźnika. Ale daj mu nowe paliwo WPROST ze stacji benzynowe.
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG.
[Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg)
 
Chopper50cm3
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 03-04-2017 14:57
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Z banki czystej po benzynie jak zawsze z tej samej mu dawałem :)
Edytowane przez Chopper50cm3 dnia 03-04-2017 14:58
 
Chopper50cm3
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 03-04-2017 14:59
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Ale nie kopci mi jak mu próbowałem gazowac bo tym co mi zgasł
 
Chopper50cm3
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 03-04-2017 19:38
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
kupiłem nowa benzyne i nic , jeszcze gaznik przeczysciłem ale to tez nic nei dało
 
klemens244
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 03-04-2017 22:25
Władca szos


Postów: 910
Data rejestracji: 08.11.11
Reputacja: 15
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Może gniazdo zaworowe jest wypalone. A co z lewym niepożądanym powietrzem ?

Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG.
[Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg)
 
Chopper50cm3
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 03-04-2017 22:45
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
no nie nie dostaje lewego . Napewno nie zatarłem silnika był rozgrzany wtedy , a takto to nwm o co dalej chodzi na popych odezwie sie ale musze recznie chodzic z nim bo gaz nie ma mocy wgl . Na moich nogach bez gazu idzie a takto nie ma mocy wgl . A jest taka opcja ze swieta jest juz zjarana ?
Edytowane przez Chopper50cm3 dnia 03-04-2017 22:48
 
klemens244
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 04-04-2017 21:37
Władca szos


Postów: 910
Data rejestracji: 08.11.11
Reputacja: 15
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Świeca może łapać masę tak jak fajka, przewody wysok. napięcia CWN. Musisz podmieniać po kolei osprzęt skoro twierdzisz, że nie jest trafiony silnik.

Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG.
[Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg)
 
Chopper50cm3
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 04-04-2017 22:00
Początkujący biker


Postów: 46
Data rejestracji: 02.11.16
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
NO dzis sie odezwał i chodził 15 sek i zgasł bo tak jak ostatnio dałem gazu i koniec odciecie brak mocy :) , jak sprawdzałem iskre to z połowy swiecy tryska iskrami haha :)
 
Podziel się tym wątkiem
Dodaj do:
Adres:
Na forum:
HTML:
Przeskocz do forum: