Eaglets Chopper Team zrzesza bikerów z całej Polski posiadajacych: Kinga (Kinroad XT50Q/Leike LK50Q), Aprilię Classic, Red Rose, Gilerę Eaglet oraz Jinchenga Knighta.

Forum działa (w kolejnych odsłonach) nieprzerwanie od maja 2007 roku.

www.eaglets.pl



Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
Brak świateł drogowych
benecjusz
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 12-05-2017 21:07
Nowicjusz


Postów: 4
Data rejestracji: 02.04.17
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Panowie,
niedawno w moim sprzęcie zabrakło świateł drogowych. Światła mijania działają bez problemu, po przełączeniu na drogowe żarnik delikatnie tylko świeci i tyle. Zwierałem już przewody omijając przełącznik, sprawdzałem przewody w newralgicznych miejscach czy nie ma przebić, wymieniłem żarówkę i regulator napięcia. Niedługo kończy mi się przegląd a bez świateł drogowych nawet nie mam co marzyć że przejdzie ponownie. Może szanowna brać motocyklowa będzie miała jakieś sugestie?
 
szymo_97
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 21-05-2017 08:59
Awatar

Administrator


Postów: 1824
Data rejestracji: 01.11.10
Reputacja: 45
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Dziwne. Rozumiem, że masz swiatla mijania (tzw. "krótkie";), a nie masz drogowych (tzw. "długie";). Jeśli tak to problem leży nie po stronie napiecia, tylko jakis styków, przelacznikow itd., ponieważ mijania mają taki sam pobór prądu co drogowe.

Sprobuj podmienić kabel od drogowych i mijania (biały i niebieski) i sprawdz co się stanie.


GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 :D

s10.postimg.org/fvz6df5vp/wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku

gg. 20481530
 
robert6b
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 21-05-2017 12:32
Początkujący biker


Postów: 40
Data rejestracji: 05.03.14
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Powiem z własnego doświadczenia, sprawdź czy kabelek nie jest gdzieś uszkodzony.
 
lisu_st
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 09-07-2017 14:15
Nowicjusz


Postów: 5
Data rejestracji: 02.07.17
Reputacja: 0
Diamenty: 0
Ostrzeżeń: 0/6
Z doświadczenia z kabelkami to sprawdź czy gdzieś przy końcówkach nie jest przełamany lub przetarty. Dodatkowo skoro tylko delikatnie świeci czy spada Ci lądowanie na wskaźniku? Jeśli tak to szukaj przetarcia kabla i zwarcia do masy. Dodatkowo warto sprawdzic kable za pomocą multimetru (miernika).
 
Podziel się tym wątkiem
Dodaj do:
Adres:
Na forum:
HTML:
Przeskocz do forum:
Podobne Tematy
Temat Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak Światła Postojowego. Układ elektryczny 2 20-11-2016 23:06
Brak Kierunków Światła Stop i Postoju. King - Pomoc Techniczna 7 28-09-2016 21:03
Brak mocy. "odcina"?! King - Pomoc Techniczna 6 26-09-2016 23:20
Brak Prądu. King - Naprawy 2 04-09-2016 13:25
Brak Sprzeła King - Pomoc Techniczna 3 24-05-2016 16:12