Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: INNE :: Hydepark
Motoryzacyjne zabawki szymo_97
|
|
wujek |
Dodany dnia 23-07-2015 15:41
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1079 Data rejestracji: 13.11.11 |
Być może przegub się rozpiął , lub rozsypał. ![]() Kontakt: Tel. 692997250 Skype: wujek6233 http://wujek6233.....com/all#1 https://www.faceb...m/wuj.ek.5 |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 23-07-2015 16:45
|
![]() Administrator ![]() Postów: 1827 Data rejestracji: 01.11.10 |
No wiem, ale żadne dźwięki nie dochodziły, wcześniej nie było najmniejszych luzów, więc nie przypuszczałem, że jest słaby. Taka ciekawostka. Musiałem przepchnąć samochód dzisiaj w inne miejsce, bo tata coś tam potrzebował przewieźć. Miałem wrzucony bieg. Pchałem sobie i na zakręcie w lewo hop i nagle auto mi się zatrzymało (jakby bieg zaskoczył). No i faktycznie. Dobra reakcja na sprzęgło. Odpaliłem, wrzuciłem jedynkę i normalnie pojechałem. Potem wykręcałem na wstecznym biegu i przy skręcie w prawo (lekkim) znów mi coś wyskoczyło i objawy tak jak wczoraj. Chyba się przegub rozpiął, a potem jakoś samoczynnie zapiął, nie? Ale skoro się rozpiął to jest słaby, dobrze myślę? Jest jakiś inny powód dla którego przegub by się miał "rozpinać"? Nagrałem wam filmik jak to jest w przypadku gdy auto nie chce jechać. Niestety nie sprawdziłem jak to jest wtedy, kiedy jechał normalnie, a teraz niestety nie chce sam znów wskoczyć na swoje miejsce. YouTube Video Rozbiorę chyba jutro to, żeby się upewnić jak to wygląda, muszę wcześniej pożyczyć od kogoś nasadkową 30 tkę do odkręcenia piasty. Najpiewniej jednak wymienię sobie przegub i powinienem miec problem z głowy. Wałek półosi chyba mogę wykluczyć, bo jakby się raz rozsypał to już by potem chyba nigdy auto na nim nie ruszyło? Co do konkretnych przegubów. Znalazłem tylko dwa rodzaje - jeden jakiś no name na allegro za 50 zł, a drugi na jakiejś innej stronie firmy SKF za 150 zł. Myślicie, że ten za 50 zł pochodzi trochę i nie rozsypie się za szybko? Przebiegów jakiś kosmicznych na pewno nie będę robił (pewnie z 10 tyś. km rocznie maks). Normalnie bym wziął ten droższy, ale jestem totalnie spłukany, a jeszcze wczoraj zapłaciłem mandat, bo zapomniałem skasowac biletu w autobusie -,- GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 23-07-2015 17:05
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Ten za 5 dych też da radę. Jak masz w pobliżu sklep intercars.com.pl to możesz zobaczyć na ich stronie często mają podobne lub lepsze ceny niż aledrogo i zawsze na miejscu.
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 23-07-2015 17:25
|
Kurde, tak wertuje internet i może po prostu poszło mi zabezpieczenie półosi i przez to się zsuwa przegub z tej półosi? Cieszyłbym się z takiego obrotu sprawy. W każdym bądź razie jutro jak może dorwę tę 30 tkę do odkręcenia piasty to sobie to wszystko na spokojnie rozbiorę i zobaczę. Jeżeli jutro nie dam rady to dopiero za ponad tydzień będę grzebał dalej, bo wyjeżdżam sobie w niedzielę nad morze. Dzięki za informacje ![]() PS Życzcie mi powodzenia - jutro mam egzamin teoretyczny na kat. A2. EDIT: Właśnie poprzepychałem auto kręcąc kierownicą i znów przegub wskoczył na półośkę chyba. W kazdym bądź razie jedzie normalnie, żadnych niepokojących dźwięków przegub nie wydaje. Nie ma wcale odczuwalnego luzu. unikałem najbardziej jak się da skrętów w prawo. ![]() Myślicie, ze to wina tego, że to zabezpieczenie poszło? Edytowane przez szymo_97 dnia 23-07-2015 17:38 GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 23-07-2015 20:15
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Skoro wyskakuje to na bank zabezpieczenia nie ma. Pytanie tylko dlaczego go tam nie ma, bo przecież klips jest wbijany i trzeba dość silnego uderzenia młotkiem by wyjąć półoś. Co by to nie było to jak sam piszesz rozbierasz i dopiero będziesz wiedział. To że zwrotnice trzeba rozpiąć by odchylić mac'persona do zewnątrz to wiesz jak sądzę, a to jest najłatwiejsza metoda. "Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 23-07-2015 20:53
|
Tak, znalazłem dość fajnego manuala pokazującego wymianę przegubów w moim modelu. Myślę, że sobie poradzę bez większego problemu.
GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
Przeskocz do forum: |