Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: EAGLETS CHOPPER TEAM :: Ogłoszenia
Zmiany na forum
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 04-12-2011 22:24
|
![]() Administrator ![]() Postów: 255 Data rejestracji: 16.03.10 |
Witam serdecznie W najbliższym czasie wiele rzeczy ulegnie zmianie. Powstaną nowe elementy, funkcje... Część zostanie wprowadzona jeszcze dzisiejszej nocy. Mam nadzieję, że Wam się spodoba. Poniżej krótki opis. 1. System ostrzeżeń/pochwał - 1 ostrzeżenie: informacja na PW - 2 ostrzeżenie: informacja na PW - 3 ostrzeżenie: informacja na PW - 4 ostrzeżenie: ban przez 48h + informacja na PW - 5 ostrzeżenie: ban przez 7 dni + informacja na PW + utracenie rangi specjalnej - 6 ostrzeżenie: permanentny ban 2. Płatności sms: - 1,23 za 10 ![]() - 2,46 za 25 ![]() - 4x 2,46 za 150 ![]() 3. Diamenty - 10 ![]() - 50 ![]() - 100 ![]() - 500 ![]() - 1000 ![]() - 5000 ![]() - 5000 ![]() Masz pomysł na inne nagrody w systemie wymiany za diamenty? Napisz w tym temacie! Każdy pomysł, który zostanie wykorzystany zostanie nagrodzony 5 diamentami. 3.1 Diamenty - abonament Osoba zapisująca się do danego abonamentu zobowiązuje się do systematycznego wysyłania sms pod wskazany nr. Diamenty nie zostają przyznane. W momencie, w którym Użytkownik nie przedłuży ważności abonamentu - traci wszystkie przywileje aż do przedłużenia okresu abonenckiego. - sms 2,46/mc - ranga klubowicz - sms 2 x 2,46/mc - ranga VIP - sms 4 x 2,46/mc - dowolny kolor na forum za wykluczeniem administratorskich 4. System pochwał Pochwały przydzielać można tylko i wyłącznie osobom, które zasłużyły na pochwałę. Na pochwałę zasługują osoby, które pomogły rozwiązać problem danego Użytkownika na forum, w jego temacie. Wyłudzanie pochwał lub zakładanie tematów tylko i wyłącznie w celu ich zdobycia/rozdania będzie surowo karane. - 30 pochwał można wymienić na 25 ![]() - 500 pochwał przypisanych danemu Użytkownikowi równa się z przydzieleniem mu rangi klubowicz 5. Mapa użytkowników Mapa użytkowników jest podstroną, na której znajduje się mapa z podziałem na województwa. Klikając na wybrane województwo wyświetli się pełna lista Użytkowników przypisanych do wybranego regionu. - Każdy Użytkownik zobowiązany jest do kontaktu z administracją w celu dopisania do mapy - Nowi Użytkownicy nie mają możliwości rejestracji konta nie wskazując województwa zamieszkania. 6. FAQ Odrębna strona zawierająca pytania i odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Zanim o coś zapytasz - zajrzyj do FAQ! 7. Kontakt W zakładce "kontakt" prócz standardowych danych kontaktowych będzie można przeprowadzić czat GG tylko i wyłącznie z głównym administratorem strony bez potrzeby włączania komunikatora. 8. Forum - Każdy dział na forum będzie miał przypisanych 2-3 moderatorów, którzy będą odpowiedzialni za porządek w tych działach. 9. Shoutbox - Shoutbox zmieni się w bliżej nieokreślony sposób. Prawdopodobnie będzie wyglądał tak, jak w serwisie Tigra-Team. 10. Klikanie w $$$ - Klikanie w $$$ będzie nagradzane. Osoba, która kliknie raz (jeden klik dla CPM, jeden klik dla AdTaily) w wybraną $$$ w ciągu dnia i udokumentuje to uwzględniając cały tydzień - czyli łącznie 14 kliknięć (2 dziennie) otrzyma 10 ![]() - Nabijanie kliknięć jest niewskazane. 11. Promocja Eaglets w Internecie - Promocja strony na swoich stronach: liczba diamentów w nagrodę do ustalenia - Dodanie strony do jednego katalogu stron www: 5 ![]() - Napisanie kompletu opisów promujących stronę (do 200 znaków, 350-400 znaków, powyżej 1000 znaków) - 25 diamentów (opisy muszą zostać zaakceptowane przez admina głównego) Edytowane przez ArtSpire dnia 06-12-2011 05:30 |
|
|
FreeHouse |
Dodany dnia 05-12-2011 08:42
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 285 Data rejestracji: 04.04.11 |
Proponuje zrobić na dole strony odnośnik do góry strony i do strony głównej, niby to taka pierdołka, ale bardzo się przydaje, gdy korzystamy z laptopa i akurat trafimy na długi temat. |
|
|
matrix |
Dodany dnia 05-12-2011 14:28
|
Doświadczony biker![]() Postów: 486 Data rejestracji: 13.04.10 |
osobiście myślę że skoro ktoś dostaje diamenty za zasługi to za np brak klikalnego linku bądź powtarzający się temat powinno się odjąć te diamenty.
Jazda jest po to, aby się nią cieszyć ![]() ![]() ![]() |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 05-12-2011 14:33
|
matrix napisał/a: osobiście myślę że skoro ktoś dostaje diamenty za zasługi to za np brak klikalnego linku bądź powtarzający się temat powinno się odjąć te diamenty. Za takie notoryczne zdarzenia będą ostrzeżenia. Z kolei ostrzeżenia można będzie usunąć diamentami. |
|
|
adik929 |
Dodany dnia 05-12-2011 14:35
|
![]() Biker ![]() Postów: 70 Data rejestracji: 01.05.11 |
Ja mam pytanie odnośnie abonamentu. Czy to, że mam rangę klubowicz oznacza że będę musiał co miesiąc wysyłać sms za 2,46 tylko po to aby mi została ?
-Kto nie jeździ, ten nie żyje- ![]() |
|
|
osalaczek |
Dodany dnia 05-12-2011 14:58
|
![]() Biker ![]() Postów: 86 Data rejestracji: 25.09.10 |
Jeszcze cos , Np naklejki , koszulki i te duperele można płacić sms ![]() ![]() Części Do łoś-a http://tablica.pl...1kWNF.html |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 05-12-2011 15:47
|
adik929 napisał/a: Ja mam pytanie odnośnie abonamentu. Czy to, że mam rangę klubowicz oznacza że będę musiał co miesiąc wysyłać sms za 2,46 tylko po to aby mi została ? Nie. Te abonamenty dotyczą osób, które chciałyby mieć rangę klubowicza a nie mają cierpliwości na zbieranie diamentów. OSALACZEK napisał/a: Jeszcze cos , Np naklejki , koszulki i te duperele można płacić sms ![]() ![]() Najprawdopodobniej tak będzie, ale będą to kolosalne kwoty mając na uwadze diamenty. Będzie to przeliczane na wartość diamentów z sms. 10 ![]() Koszulka kosztuje 35zł. Czyli to jest gdzieś 85 sms po 1,23 do wysłania. Edytowane przez ArtSpire dnia 05-12-2011 15:50 |
|
|
Luksas |
Dodany dnia 05-12-2011 16:05
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 289 Data rejestracji: 10.06.11 |
A co do kliknięć to masz wgląd to tego kto i ile razy kliknął? ![]() |
|
|
GuRuMyMaster |
Dodany dnia 05-12-2011 16:14
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 208 Data rejestracji: 30.06.11 |
jeśli wie że klikają po wiele razy to chyba tak ![]() http://www.fotosi...ter/albumy<<<<------Mój King... m .in ![]() |
|
|
kamil_gs |
Dodany dnia 05-12-2011 17:10
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1419 Data rejestracji: 09.12.10 |
8. Forum - Każdy dział na forum będzie miał przypisanych 2-3 moderatorów, którzy będą odpowiedzialni za porządek w tych działach. to trzeba by dużo modów żeby tak zrobić chyba ze jeden bd miał np. 2 działy drugi 3 działy a trzeci tylko 1 - czy jak to ma wyglądać ![]() |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 05-12-2011 17:33
|
Mam wgląd do klików. Każdy moderator będzie miał więcej działów (zależnie od tych, które sobie wybierze). Ale do każdego działu będzie trzeba 2-3 moderatorów. |
|
|
PeeTER |
Dodany dnia 05-12-2011 18:31
|
![]() Moderator ![]() Postów: 223 Data rejestracji: 16.03.10 |
Co do moderatorów, to z tego co zauważyłem to ~ 2 modów już nie uczestniczy w "życiu" forum.
"Nie jeździj szybciej, niż Twój Anioł stróż potrafi Latać" |
|
|
FreeHouse |
Dodany dnia 05-12-2011 18:35
|
rozumiem, że będzie przeprowadzony nabór na moderatorów? |
|
|
matrix |
Dodany dnia 05-12-2011 19:07
|
Doświadczony biker![]() Postów: 486 Data rejestracji: 13.04.10 |
Modem musi być osoba co często jest na forum
Jazda jest po to, aby się nią cieszyć ![]() ![]() ![]() |
|
|
kamil_gs |
Dodany dnia 05-12-2011 21:11
|
![]() Ghost Rider ![]() Postów: 1419 Data rejestracji: 09.12.10 |
jak przyznaje sie pkt reputacji ![]() |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 06-12-2011 06:37
|
kamil_gs napisał/a: jak przyznaje sie pkt reputacji ![]() Jeśli założysz temat i ktoś Ci pomoże odpowiedzią - klikasz przycisk ![]() Tylko założyciel tematu może przyznawać punkty reputacji. Ok, dość modyfikacji na dzisiejszą noc. Dodałem: - system ostrzeżeń, - system diamentów, - system pochwał, - rotator bannerów novem pod pierwszym postem na forum, - zarządziłem nabór do administracji, - możliwość wskazania swojego konta na facebooku w profilu. itd. Trochę pracy z tym było. Szczególnie w bazach danych. System diamentów jeszcze dopracuję, bo nie jest tak zautomatyzowany jakbym chciał. Ale czego chcieć od wtyczki, którą sam pisałem? Do jutra postaram się dodać: - działającą już mapę, - odrębne faq, - rozbuduję zakładkę kontakt, - animację na stronie głównej zawierającą godne uwagi materiały. W najbliższym czasie podpiszę umowę z atomsms i dodam możliwość doładowań diamentów via sms. Tymczasem myślcie co jeszcze można zmodernizować dopóki mam wenę. Edytowane przez ArtSpire dnia 06-12-2011 06:37 |
|
|
FreeHouse |
Dodany dnia 06-12-2011 08:29
|
Możesz zrobić jeszcze taką opcję wyróżniania tematów, tylko dla administratorów, że jak np. temat jest bardzo ważny, to będzie pogrubiony, albo jego nazwa poprzedzona "WAŻNE", albo może będzie przy nim jakiś znaczek. Chodzi mi tu o podklejanie tematów ![]() |
|
|
ArtSpire |
Dodany dnia 06-12-2011 10:49
|
FreeHouse napisał/a: Możesz zrobić jeszcze taką opcję wyróżniania tematów, tylko dla administratorów, że jak np. temat jest bardzo ważny, to będzie pogrubiony, albo jego nazwa poprzedzona "WAŻNE", albo może będzie przy nim jakiś znaczek. Chodzi mi tu o podklejanie tematów ![]() Jest taka możliwość w obecnym forum. |
|
|
dzikilopez |
Dodany dnia 06-12-2011 11:07
|
![]() Biker ![]() Postów: 65 Data rejestracji: 16.03.10 |
Proponuję aby oferty sprzedaży w dziale BAZAR nie wisiały dłużej niż 2-3 tygodnie oraz aby był zabroniony UP bez konkretnych powodów (np. obniżka ceny) . Proponuję również aby czyszczenie forum było robione z GŁOWĄ bo większość starych przydatnych tematów poszła do kosza. Delikatny offtop powinien być dopuszczalny w tematach. Jak mi coś jeszcze zaświta pod grzywą to napisze. TZH157FMI+PZ26 na pompie -> przesiadka na Benzera Yankee Pół równika za mną. Ich brauche Geld für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff wie Benzin! Benzin! Benzin! Gib mir Benzin! R+ Post się przydał ?? Kliknij POMÓGŁ to nic nie kosztuje ![]() |
|
|
FreeHouse |
Dodany dnia 06-12-2011 11:17
|
Przydałaby się też opcja, że gdy zakładamy nowy temat i wpisujemy nazwę tego tematu na forum, to żeby obok była opcja szukaj, która automatycznie wyszuka tematy o podobnych nazwach. To by było duże ułatwienie dla moderatorów, bo większość tematów by się nie powtarzałą, np. o treści, no nie wiem, jaki gmol do kinga, czy coś. |
|
Przeskocz do forum: |