Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Pomoc Techniczna
Gdzie znajde pompe oleju ?
|
|
Krisztu |
Dodany dnia 16-06-2012 13:59
|
Początkujący biker![]() Postów: 46 Data rejestracji: 29.08.10 |
Witam, chciałbym się spytać gdzie się znajduje pompa oleju w łosiu i jak by ktoś wiedział jak takie coś wymienić bym był wdzięczny ![]() |
|
|
KML_TDU |
Dodany dnia 16-06-2012 14:16
|
Moderator![]() Postów: 412 Data rejestracji: 13.04.12 |
Pompa oleju znajduje sie na prawym karterze, zeby się do niej dostac musisz sciagnac prawa pokrywe i chyba odkrecic sprzeglo i zebatke na wale (dawno nie rozbieralem wiec juz nie pamiettam)o ile dobrze pamietam to trzyma sie ona na 3 srubach, Ale pompa jest napedzana walkiem ktory przechodzi przez caly silnik z lancuszka rozrzadu ktory znajduje sie po 2 stronie, jesli pompa ci nie dziala to prawdopodbnie zjechaly sie zeby na zebatce ktora napedza pompę, a jak juz bedziesz mial to rozebrane to pamietaj zeby wyczyscic filterek oleju ktory jest wsuwany w karter pod pompką u mnie kiedys nie bylo smarowania bo całyfilterek byl zawalony brudem. |
|
|
kew |
Dodany dnia 16-06-2012 14:35
|
Moderator![]() Postów: 697 Data rejestracji: 24.05.10 |
też wymieniałem pompę. Właśnie z powodu zjechanych ząbków, kilka zostało w miarę dobrych ;>
Chopper Rules...! Być po stronie większości to domena bydła. GG:19776862 [center] |
|
|
Krisztu |
Dodany dnia 16-06-2012 20:59
|
Początkujący biker![]() Postów: 46 Data rejestracji: 29.08.10 |
1. Zębatka pompy oleju jest zaraz za sprzęgłęm ? 2. Jak rozebrałem sprzęgło i odkręciłem taki dekielek to miałem tam dużo jakiegoś zbitego pyłu normalne ? 3. Zgubiłem sprężynke i taką tulejke co wchodzą w łożysko na sprzęgle, da się to dokupić bez kupowania zbędnych rzeczy ? Edytowane przez Krisztu dnia 16-06-2012 20:59 |
|
|
Kropa |
Dodany dnia 16-06-2012 21:34
|
Doświadczony biker![]() Postów: 254 Data rejestracji: 27.10.11 |
2. to jest z tarcz sprzęgła. Jest to normalne, ponieważ tarcze się ścierają. Wytrzyj to przed zakładaniem i będzie dobrze. |
|
|
KML_TDU |
Dodany dnia 16-06-2012 23:18
|
Moderator![]() Postów: 412 Data rejestracji: 13.04.12 |
1.Zębatka znajduje się po 2 stronie silnika, żeby się do niej dostać musisz ściagnąć w zależnosci jaki masz silnika : a) Z rozrusznikiem: musisz wykrecic cewki i pod nimi jest takie dekielek na 2 sruby pod ni znajduje sie zebatka pompy oleju, zeby ją sciagnąc trzeba odkręcic ją z wałka (nie pamietam czy zębatka nie miala czasem odwrotnego gwintu) b) Bez rozrusznika: zamiast cewek ściągamy magneto (co jest dosc trudne bez narzędzi)i pod nim mamy ten dekielek a 2 sruby reszta tak samo. 2.Normalne, przed zlożeniem mozesz to wyczyscić. 3.Wydaje mi się ze bedzie ciezko bo sprzęgla sa sprzedawane jako komplety, ale mozesz poszukac może akurat sie trafi. |
|
|
sowa_gadno |
Dodany dnia 22-06-2012 22:29
|
Początkujący biker![]() Postów: 12 Data rejestracji: 12.04.12 |
a po czym poznać, że to akurat pompa oleju jest zepsuta? |
|
Przeskocz do forum: |