Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Pomoc Techniczna
Wyciszenie tłumika
|
|
Krengiel |
Dodany dnia 04-07-2012 16:46
|
Początkujący biker![]() Postów: 43 Data rejestracji: 23.03.12 |
Witajcie. Dzisiaj miałem nieprzyjemne spotkanie z Policja, tzn. zostałem zatrzymany przez drogówkę. Przyczepił się, że jest za głośny oraz kilka kropel oleju wycieka. Zabrał mi dowód rejestracyjny i kazała po naprawie jechać na stację diagnostyczną, a następnie (kiedy dostanę kwitek o naprawie) odbiór dokumentów w dziale komunikacji (czy jakoś tak). Moje pytanie brzmi: jak mogę wyciszyć tłumik ? Nie chcę, żeby był za cichy, chcę tylko, żebym dostał ten kwitek, odebrał dowód i z powrotem go nagłośnić.
Bo w życiu ważne jest, żeby mieć pasje.. |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 04-07-2012 17:50
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Jak masz kogoś w okolicy z cichszą maszyną to możesz zawsze pożyczyć. Dodatkowe badanie kosztuje 20zł od każdego wymienionego punktu więc jak w pokwitowaniu jest że zbyt głośny wydech to 20zł, jak jeszcze dodali wyciek oleju to 40zł. Tu moje pytanie: czy wykonali pomiar głośności używając do tego stosownego sprzętu czy tylko tak na ucho? Jeżeli to drugie a jesteś nieletni to bierz rodzica i na komendę, opiszesz zajście i mają obowiązek zwrócić dowód, ty tłumaczysz że byłeś zestresowany kontrolą i nie myślałeś racjonalnie, a gliniarz dostanie do tyłku dodatkowo ![]() "Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
Krengiel |
Dodany dnia 04-07-2012 19:38
|
No właśnie tak na ucho sprawdził. A co z tym wyciekiem oleju ? Nie będę musiał tak i tak jechać na stacje diagnostyczną ?
Edytowane przez Krengiel dnia 04-07-2012 19:39 Bo w życiu ważne jest, żeby mieć pasje.. |
|
|
didi1102 |
Dodany dnia 04-07-2012 19:56
|
![]() Biker ![]() Postów: 104 Data rejestracji: 25.06.12 |
raczej nie wdawaj się w głupią gadkę bo wyjdziesz na tym jeszcze jak Zabłocki na mydle... jest wiele opcji tak samo mogą ci oddać dowód jak przyjedziesz na komęde ale podejżewam ze dowód będzie w urzędzie miasta do odebrania niewiem bo nigdy nie miałem takiej sytuacji a mogą również poprosić o okazanie pojazdu i wtedy wykonają badanie głośności i zamiast 40 zł na przeglądzie zaplacisz 40 zl na przeglądzie + mandat :-P co lepsze??
![]() |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 04-07-2012 21:17
|
Na oko to się zakłada soczewkę kontaktową. Bierz rodzica jak nie masz lat i idź się kłócić 20zł nie majątek ale niech się nauczą bo to jakaś samowolka się robi. Tu jeszcze pytanie czy w pokwitowaniu dowodu jest tylko głośność czy też wyciek?
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
Krengiel |
Dodany dnia 04-07-2012 22:43
|
Głośność i wyciek. A dokładniej: niesprawny układ wydechowy, wyciek płynu eksploatacyjnego (chyba, bo ciężko się rozczytać).
Edytowane przez Krengiel dnia 04-07-2012 22:46 Bo w życiu ważne jest, żeby mieć pasje.. |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 05-07-2012 08:49
|
To wyciek musisz wyeliminować ale o niesprawny wydech bym się kłócił, oczywiście zrobisz jak chcesz.
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
_KamiL_ |
Dodany dnia 05-07-2012 09:53
|
Biker![]() Postów: 59 Data rejestracji: 25.02.12 |
Mnie też się czepiali o tłumik to powiedziałem że się na tym nie znam a skoro przeszedł przegląd to chyba jest dobrze , a policjant się nic nie odezwał oddał papiery i pojechał . |
|
Przeskocz do forum: |