-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
 Drukuj temat
Wyciszenie tłumika
Krengiel
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2012 16:46
Początkujący biker

Data rejestracji: 23.03.12

Witajcie. Dzisiaj miałem nieprzyjemne spotkanie z Policja, tzn. zostałem zatrzymany przez drogówkę. Przyczepił się, że jest za głośny oraz kilka kropel oleju wycieka. Zabrał mi dowód rejestracyjny i kazała po naprawie jechać na stację diagnostyczną, a następnie (kiedy dostanę kwitek o naprawie) odbiór dokumentów w dziale komunikacji (czy jakoś tak). Moje pytanie brzmi: jak mogę wyciszyć tłumik ? Nie chcę, żeby był za cichy, chcę tylko, żebym dostał ten kwitek, odebrał dowód i z powrotem go nagłośnić.
Bo w życiu ważne jest, żeby mieć pasje..

hansrpg
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2012 17:50
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 20.05.10

Jak masz kogoś w okolicy z cichszą maszyną to możesz zawsze pożyczyć. Dodatkowe badanie kosztuje 20zł od każdego wymienionego punktu więc jak w pokwitowaniu jest że zbyt głośny wydech to 20zł, jak jeszcze dodali wyciek oleju to 40zł.
Tu moje pytanie: czy wykonali pomiar głośności używając do tego stosownego sprzętu czy tylko tak na ucho? Jeżeli to drugie a jesteś nieletni to bierz rodzica i na komendę, opiszesz zajście i mają obowiązek zwrócić dowód, ty tłumaczysz że byłeś zestresowany kontrolą i nie myślałeś racjonalnie, a gliniarz dostanie do tyłku dodatkowo :D
lh3.googleusercontent.com/-tgN65AbnLEM/TwsZJtANqWI/AAAAAAAAALA/qys0BQkSBDI/s468/baner_pajacyka.gif
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski"
prof. J. Bralczyk

Krengiel
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2012 19:38
Początkujący biker

No właśnie tak na ucho sprawdził. A co z tym wyciekiem oleju ? Nie będę musiał tak i tak jechać na stacje diagnostyczną ?
Edytowane przez Krengiel dnia 04-07-2012 19:39

didi1102
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2012 19:56
Awatar

Biker

Data rejestracji: 25.06.12

raczej nie wdawaj się w głupią gadkę bo wyjdziesz na tym jeszcze jak Zabłocki na mydle... jest wiele opcji tak samo mogą ci oddać dowód jak przyjedziesz na komęde ale podejżewam ze dowód będzie w urzędzie miasta do odebrania niewiem bo nigdy nie miałem takiej sytuacji a mogą również poprosić o okazanie pojazdu i wtedy wykonają badanie głośności i zamiast 40 zł na przeglądzie zaplacisz 40 zl na przeglądzie + mandat :-P co lepsze??
szok2

hansrpg
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2012 21:17
Awatar

Moderator

Na oko to się zakłada soczewkę kontaktową. Bierz rodzica jak nie masz lat i idź się kłócić 20zł nie majątek ale niech się nauczą bo to jakaś samowolka się robi. Tu jeszcze pytanie czy w pokwitowaniu dowodu jest tylko głośność czy też wyciek?
lh3.googleusercontent.com/-tgN65AbnLEM/TwsZJtANqWI/AAAAAAAAALA/qys0BQkSBDI/s468/baner_pajacyka.gif
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski"
prof. J. Bralczyk

Krengiel
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 04-07-2012 22:43
Początkujący biker

Głośność i wyciek. A dokładniej: niesprawny układ wydechowy, wyciek płynu eksploatacyjnego (chyba, bo ciężko się rozczytać).
Edytowane przez Krengiel dnia 04-07-2012 22:46

hansrpg
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 05-07-2012 08:49
Awatar

Moderator

To wyciek musisz wyeliminować ale o niesprawny wydech bym się kłócił, oczywiście zrobisz jak chcesz.
prof. J. Bralczyk

_KamiL_
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 05-07-2012 09:53
Biker

Data rejestracji: 25.02.12

Mnie też się czepiali o tłumik to powiedziałem że się na tym nie znam a skoro przeszedł przegląd to chyba jest dobrze , a policjant się nic nie odezwał oddał papiery i pojechał .

Przeskocz do forum: