Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Pomoc Techniczna
ogar 900 racing problem ;(
|
|
Boxer |
Dodany dnia 03-10-2012 21:42
|
![]() SuperVIP ![]() Postów: 6 Data rejestracji: 16.03.10 |
Witam mój kolega posiada ogara 900 racinga 72ccm i pojawił sie w nim nastepujacy problem. Ogar gdy jest zimny zapala ale bardzo cieżko za kilkanastym kopnieciem .Gdy natomiast już odpali nie ma mocy ma nierówne obroty i sie nie wkreca na maksymalne ,a gdy już troche pochodzi i sie rozgrzeje za momęt gasnie . Zanaczam że w moto zostal wymieniony tłok i pierscienie na nowe i wszystko zostało dokładnie ustawione zawory,rozrzad i gaznik .Stało sie to podczas wysokiej temperatury na dworzu i moto jechało na maxymalnych obrotach . Z kolega nie mamy pojecia co już może w nim być nie tak . Mam nadzieje że wy doświadczenie bikerzy pomożecie rozwiazać nam ten problem . Z góry dziekuje ,powodzenia i szerokosci LwG ;D
Edytowane przez Boxer dnia 03-10-2012 21:54 http://www.polska...r_50/61254 ![]() |
|
|
Sanocki Ghost Rider |
Dodany dnia 03-10-2012 22:04
|
Biker ![]() Postów: 131 Data rejestracji: 13.07.12 |
Prawdopodobnie tłoka złapało , wyjaśnia to że cieżko pali i nie wchodzi na obroty . |
|
|
pmimarek |
Dodany dnia 03-10-2012 22:08
|
Biker![]() Postów: 149 Data rejestracji: 25.10.11 |
No moim zdaniem to coś z pierścieniami lub zawory z rozrządem albo i świeca. Ciężko co na odległość wywnioskować. Ale to na pewno nie wina elektryki i gaźnika to coś boli przód silnika Dokładnie sprawdź przód silnika A i zobacz kompresje i olej w silniku. Rama silnik dwa koła zakładam kask i mina wesoła ![]() |
|
|
Boxer |
Dodany dnia 03-10-2012 22:10
|
![]() SuperVIP ![]() Postów: 6 Data rejestracji: 16.03.10 |
Co to oznacza w twoim jezyku "tloka złapalo '' jak możesz to wyjasnij mi co oznacza to. Jak to oznacza że przytarło to niemożliwe bo tłok i pierscienie są nowe załozone ale dzieki za odpowiedz pozdro LwG ;D
http://www.polska...r_50/61254 ![]() |
|
|
pmimarek |
Dodany dnia 03-10-2012 22:25
|
Biker![]() Postów: 149 Data rejestracji: 25.10.11 |
Boxer Nowe nie znaczy dobre zdarza się ze można trafić na tłok czy pierścienie z wadą różnie bywa. Przejrzyj silnik jeszcze raz. Rama silnik dwa koła zakładam kask i mina wesoła ![]() |
|
Przeskocz do forum: |