-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kat.A- Wielki problem;<
boros
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 10-03-2013 13:45
Początkujący biker

Data rejestracji: 14.05.12

Witam;> Piszę do was z prośbą. Potrzebuję przykładowych odwołań do wydania prawa jazdy kat.A. Na kat A zdałem przed
sylwestrem ale papiery zostawiłem w wordzie aż zrobię kat.B żeby mieć to na jednym dokumencie. A teraz jak zdałem kat B
to poszedłem do wydziału komunikacji po odbiór i Pani w okienku powiedziała że jedynie może mi wydać kat.b bo na kat. A
nie mam minimalnego wieku czyli 24 lat chociaż zdawałem po starych przepisach. jeśli ktoś z was albo z waszych znajomych
jest w podobnej sytuacji prosiłbym o kontakt> Niby prawo nie działa wstecz;<
Lubie zapierda*ać;D
<Jesli pomogłem to się odwdzięcz jesli możesz>

kurzac
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 10-03-2013 13:55
Awatar

Władca szos

Data rejestracji: 22.03.12

JA coś czytałem że jeżeli zdałeś na A na starych przepisach ale nie wydali ci to możesz dostać A1 czy A2 na nowych przepisach . Nie pamietam za bardzo
Kliknij Pomógł
GG:7377300

boros
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 10-03-2013 13:59
Początkujący biker

Data rejestracji: 14.05.12

no a 2 mogą mi dać ale to i tak mnie nie uszczęśliwia bo mam moto większej pojemności;< ale chodzi o jakies wzory jak to odwołanie napisać;<
Lubie zapierda*ać;D
<Jesli pomogłem to się odwdzięcz jesli możesz>

hansrpg
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 10-03-2013 16:48
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 20.05.10

Podam ci link do artykułu na ścigacz.pl o osobach w takiej sytuacji, na dole jest kilka linków więc może tam coś wynajdziesz, http://www.scigac...20393.html
Tak prawdę powiedziawszy to sam sobie jesteś winien, o tym jak wielkie będzie zamieszanie w związku ze zmianą przepisów było sporo w mediach, a jako sam zainteresowany powinieneś to na bieżąco śledzić. Opłata za wydanie prawa jazdy to 70zł dużo i niedużo, jednak wydając koło 2 tysięcy na dwie kategorie (bo kursy plus egzaminy chyba w tej okolicy kosztują) owe 7 dych nie jest już tak wielką kwotą. Niejasnośći w przepisach powinny być interpretowane na korzyść interesanta jednak brak przepisów przejściowych i zasada że prawo wstecz nie działa nawet po ich wprowadzeniu sprawi że będziesz dalej w kropce, chyba że coś uda ci się wskórać to pisz w temacie bo zapewne nie tylko ja jestem ciekaw finału sprawy.
Edytowane przez hansrpg dnia 10-03-2013 16:55
lh3.googleusercontent.com/-tgN65AbnLEM/TwsZJtANqWI/AAAAAAAAALA/qys0BQkSBDI/s468/baner_pajacyka.gif
"Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski"
prof. J. Bralczyk

Przeskocz do forum: