Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: INNE :: Hydepark
Kat.A- Wielki problem;<
|
|
boros |
Dodany dnia 10-03-2013 13:45
|
Początkujący biker![]() Postów: 23 Data rejestracji: 14.05.12 |
Witam;> Piszę do was z prośbą. Potrzebuję przykładowych odwołań do wydania prawa jazdy kat.A. Na kat A zdałem przed sylwestrem ale papiery zostawiłem w wordzie aż zrobię kat.B żeby mieć to na jednym dokumencie. A teraz jak zdałem kat B to poszedłem do wydziału komunikacji po odbiór i Pani w okienku powiedziała że jedynie może mi wydać kat.b bo na kat. A nie mam minimalnego wieku czyli 24 lat chociaż zdawałem po starych przepisach. jeśli ktoś z was albo z waszych znajomych jest w podobnej sytuacji prosiłbym o kontakt> Niby prawo nie działa wstecz;< Lubie zapierda*ać;D <Jesli pomogłem to się odwdzięcz jesli możesz> |
|
|
kurzac |
Dodany dnia 10-03-2013 13:55
|
![]() Władca szos ![]() Postów: 529 Data rejestracji: 22.03.12 |
JA coś czytałem że jeżeli zdałeś na A na starych przepisach ale nie wydali ci to możesz dostać A1 czy A2 na nowych przepisach . Nie pamietam za bardzo
Kliknij Pomógł GG:7377300 |
|
|
boros |
Dodany dnia 10-03-2013 13:59
|
Początkujący biker![]() Postów: 23 Data rejestracji: 14.05.12 |
no a 2 mogą mi dać ale to i tak mnie nie uszczęśliwia bo mam moto większej pojemności;< ale chodzi o jakies wzory jak to odwołanie napisać;<
Lubie zapierda*ać;D <Jesli pomogłem to się odwdzięcz jesli możesz> |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 10-03-2013 16:48
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Podam ci link do artykułu na ścigacz.pl o osobach w takiej sytuacji, na dole jest kilka linków więc może tam coś wynajdziesz, http://www.scigac...20393.html Tak prawdę powiedziawszy to sam sobie jesteś winien, o tym jak wielkie będzie zamieszanie w związku ze zmianą przepisów było sporo w mediach, a jako sam zainteresowany powinieneś to na bieżąco śledzić. Opłata za wydanie prawa jazdy to 70zł dużo i niedużo, jednak wydając koło 2 tysięcy na dwie kategorie (bo kursy plus egzaminy chyba w tej okolicy kosztują) owe 7 dych nie jest już tak wielką kwotą. Niejasnośći w przepisach powinny być interpretowane na korzyść interesanta jednak brak przepisów przejściowych i zasada że prawo wstecz nie działa nawet po ich wprowadzeniu sprawi że będziesz dalej w kropce, chyba że coś uda ci się wskórać to pisz w temacie bo zapewne nie tylko ja jestem ciekaw finału sprawy. Edytowane przez hansrpg dnia 10-03-2013 16:55 "Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
Przeskocz do forum: |