-18 ℃
teraz
-16 ℃
noc
Zobacz temat
 Drukuj temat
Problem z iskrą
Kubix
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 08-06-2013 23:06
Awatar

Moderator

Data rejestracji: 13.06.10

Siema
Mam taki problem z moją Renią. Jechałem dzisiaj sobie spokojnie po Zippka gdy nagle się zamulił (jakby w czasie jazdy wyłączyć zapłon) i dodając gazu zamulał się bardziej. Zjechałem na pobocze i posprawdzałem podstawowe rzeczy jak paliwo, czy ssanie się samo nie włączyło, czy kable się nie odpięły i tak dalej. Ogólnie wszystko było w porządku, ale nadal nie odpalał. Zapchałem więc moto do domu i zacząłem w końcu odkręciłem świecę (chyba pierwszy raz w tym silniku wykręcałem świecę..) i nie miała iskry. Pomyślałem, że to może być wina cewki, więc przełożyłem z Bobbiego. Niestety to nie pomogło i nadal nie było iskry. Przy kopaniu silnik zachowuje się tak jakby chciał odpalić, ale nie może.. Ogólnie chciałem się zapytać co jeszcze mógłbym sprawdzić, żeby iskra wróciła. Sprawdzałem też na kilku świecach, nie pomogło, tak samo sprawdzałem masy czy są wszędzie i jakaś nie "odpadła" i też wszystko jest OK.

Z góry dzięki za pomoc
Lewa !

kamil_gs
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 08-06-2013 23:16
Awatar

Ghost Rider

Data rejestracji: 09.12.10

sprawdź czy stator sprawny ;) dokąd dochodzi napięcie z niego i będziesz wiedział gdzie szukać :)
mój łoś==>img856.imageshack.us/img856/7440/dddua.jpgimg824.imageshack.us/img824/2972/30239141.jpg<== kanał YT

Przeskocz do forum: