Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Pomoc Techniczna
Problem z odpalaniem kinga
|
|
WiSnIa989 |
Dodany dnia 16-07-2013 13:54
|
![]() Początkujący biker ![]() Postów: 11 Data rejestracji: 11.06.11 |
Siemka. Mam problem z odpalaniem chopperka. Ale może zacznę od początku, każdy szczegół się liczy. Rok temu kupiłem łosia. Facet powiedział, że syn już na nim nie jeździ i tak stoi w miejscu ponad rok .. ale no nic, postanowiłem kupić. Od razu wziąłem się za remoncik. Nowy akumulator, nowa świeca, nowe pierścienie i ustawienie zaworów. Po tym zabiegu odpalał dobrze z kopa, jednak niepokoił mnie problem, że na dotyk odpalał za czwartym - piątym razem albo wcale. Ale dałem sobie spokój i bez problemowo odpalałem z kopa. Zimą też było ok z kopem. Przyszła nasza późna wiosna, koniec marca - początek kwietnia postanowiłem odpalić "potworka". I z kopem również nie było problemu. Tak było aż do połowy czerwca. Na dotyk nie palił kompletnie więc już nawet nie próbowałem i co najważniejsze - przestał palić z kopa. Tzn. palił, ale musiałem się nakopać więcej niż nasza reprezentacja. Podładowałem akumulator, przeczyściłem gaźnik. I nic. Więc odpalałem na popych. W zeszłym tygodniu 2 razy odpalił za trzecim albo czwartym razem z kopa, a później aż do teraz znów nie chce. Sam już nie wiem co może być przyczyną. Może rozrusznik, skoro już od początku nawet był problem z paleniem na dotyk ? Nie wiem, oceńcie . Pozdro i LwG ! |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 16-07-2013 15:31
|
![]() Administrator ![]() Postów: 1827 Data rejestracji: 01.11.10 |
Skoro przejeźdiziłeś rok to sprawdź luzy zaworowe, filtr powietrza. Zobacz też czy przez kranik swobodni przepływa paliwo, czy nie łapie nigdzie lewego powietrza. Spróbuj jeszcze raz wyregulować i wyczyścić gaźnik. Czy na ssaniu też nie odpala? GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 16-07-2013 16:10
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
No i wieczna sprawa: iskra, może moduł padł już ze starości. Wilgoć po kablach daje dużo niespodzianek. Aha, sprawdź przekaźnik rozrusznika na krótko. Podłącz cienkie kabelki do plusa i minusa aku. Jak "strzela"/łączy styki to jest O.K. Jak nie to go wymień. Edytowane przez klemens244 dnia 16-07-2013 16:13 Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
WiSnIa989 |
Dodany dnia 19-07-2013 21:32
|
Dziś wymieniłem moduł. Zmiany są następujące: na zimno odpalił mi od razu, ciepły - musiałem po zgaszeniu chwilę poczekać i za 3 - 4 razem mi odpalił. Z kopa oczywiście. Na dotyk NADAL nic. Jutro biorę się za ustawianie zaworów. Gdy dziś kupowałem moduł, facet w sklepie powiedział mi że przyczyną może też być cewka i żebym ją wymienił .. miał rację? Dzięki z góry i szerokości. |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 19-07-2013 22:00
|
![]() Administrator ![]() Postów: 1827 Data rejestracji: 01.11.10 |
Raczej nie... Jakby cewka była zła to by przerywał przy pewnych obrotach, pracował nierówno itd.
GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
janiu49 |
Dodany dnia 19-07-2013 22:41
|
![]() Biker ![]() Postów: 160 Data rejestracji: 11.04.12 |
A kręci rozrusznikiem? Sprawdź iskre na świecy. Jej kolor i czy nie lata po całej świecy i przerwę pomiędzy elektrodami a prościej kupić nową święcę i wtedy sprawdź z rozrusznika czy odpali. Ja miałem tak że iskra latała po świecy i musiałem kręcić chyba 1,5 min żeby załapał. No i wiadomo jak zawsze po dłuższym staniu moto trzeba sprawdzić luzy jak już wspomniał szymo, rozrząd wszystkie kabelki itp ![]() Mija mnie kolejny brat, więc lewa w górę na znak Że wszyscy jesteśmy równi, prędkość znów wstrzymuje czas Więc pędzę ślepo gdzieś w dal, spowija mnie wiatru szum Rób zawsze brat to co kochasz, a wnet poniesie cię tłum! |
|
|
WiSnIa989 |
Dodany dnia 26-07-2013 09:18
|
Siemka ponownie. Ostatnio ustawiłem zawory i przeczyściłem jakieś przewody pod bakiem, a także wymieniłem świecę. Z kopem nie ma już problemów, zawsze odpala. Jeżeli chodzi o dotyk - na ciepło pali za 2-3 razem, na zimno jak już jest 6 raz to dalej nie próbuję. Planuję jeszcze wymienić olej, może to coś da. Co o tym myślicie ? |
|
|
janiu49 |
Dodany dnia 26-07-2013 10:15
|
![]() Biker ![]() Postów: 160 Data rejestracji: 11.04.12 |
Moim zdaniem olej nie ma wpływu na odpalanie aczkolwiek jego wymiana napewno nie zaszkodzi. ![]() Mija mnie kolejny brat, więc lewa w górę na znak Że wszyscy jesteśmy równi, prędkość znów wstrzymuje czas Więc pędzę ślepo gdzieś w dal, spowija mnie wiatru szum Rób zawsze brat to co kochasz, a wnet poniesie cię tłum! |
|
|
matrix |
Dodany dnia 26-07-2013 10:17
|
Doświadczony biker![]() Postów: 486 Data rejestracji: 13.04.10 |
Wyreguluj gaźnik skoro tak słabo odpala ![]() Jazda jest po to, aby się nią cieszyć ![]() ![]() ![]() |
|
Przeskocz do forum: |