Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: GRUPY REGIONALNE :: Mazowsze
KOLIZJA Z LOSIEM
|
|
karston |
Dodany dnia 15-10-2013 20:20
|
Biker![]() Postów: 67 Data rejestracji: 29.01.12 |
Witam. Jadę sobie główną ulica miasta atu z podporządkowanej wyjeżdża seat nowiutki jak ta lala za nim kierowca młody c chłopaczek i jego stary - staruszek wymusił na mnie żebym to ja mu ustąpił i z pycha mnie na lewo -2 pas. Ale nie miałem za bardzo gdzie uciec hamuje gwałtownie i... Staje na wysokości jego drzwi pasażera tył i z nerwów mimo tego ze zdążyłem się zatrzymać stawiając motor celowo kierownica uderzyłem w jego drzwi tak ze mu wgniotę zrobiłem i9 tyle wiem bardzo nie ładnie, ale myślę sobie w nerwach ze ja nie zawini8lem a skoro mi się nic nie stało gówniarz nic nie zrozumie i dalej tak będzie jeździł. Po jakimś czasie wychodzi i się próbuje tłumaczyć słowami czy nic mi się nie stało a ja w2 nerwach widzisz ze stoję nic mi nie jest i masz czelność pytać czy mi się nic nie stało -cholera mnie wzięła i grożę mu policją on blaga i prosi bez interwencji skoro nic się nie stało.Uleglem głupi i się rozstaliśmy bez protokołu całego zdarzenia. Wróciłem na motorze do domu szczęśliwy ze motor nie zaliczył żadnej ryski. i tak minęły dwa dni aż dojeżdżam do skrzyżowania mam czerwone światło i... Próbuje zahamować noga i nic linka pękła czy co na szczęście zdążyłem zahamować ręcznym w domu szczegółowo patrzę a tu pękł dekiel pokrywy szczek hamulca. Dlaczego? / Kiedy w kolizji hamowałem nacisk był tak duży na tylny hamulec ze pękła pokrywa a po 2 dniach się rozsypała? SZKODA ZE NIE ZROBILEM PROTOKOLU WYPADKOWEGO BO DRAN JUZ BY MNIE 2 RAZ ZABIL. |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 15-10-2013 21:08
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
Karston: za tę uwagę człowieczeństwa to Wielki Jesteś. Żadna prawda krytyk się nie boi, zwłaszcza autokrytyka. Poza Chinami każdy producent wycofałby dana serię, w tym przypadku dekli z produkcji oraz na własny koszt wymieniłby ją u posiadaczy pojazdów. Tak jak w przypadku samochodów. Nie słyszałem o takim incydencie jeszcze dotyczących motocykli. Ale Chiny dominują na całym świecie. W USA obywatele /poza producentami kompów/ rzygają -dosłownie na nich. CUD, że nic Ci się nie stało. Każda polska stal w postaci chociazby dodatkowych gmoli zwiększa szanse na bycia sprawnym. Wszystkie chociażby koreany wala na pysk chinoli. Lewa.
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
szymo_97 |
Dodany dnia 15-10-2013 21:23
|
![]() Administrator ![]() Postów: 1827 Data rejestracji: 01.11.10 |
Jak błagał Cię o nie wzywanie policji i widac było, że nadziany to trzeba było z niego ściągnąć kilka stówek i jeszcze powiedzieć że coś Cię boli. Co do bębna. Jeden wielki syf i gównolit. Z moim stało się dokładnie to samo... Szkoda słów na ta chińszczyznę. Żeby hamulec rozwalał się od hamowania... GuoWe'i 150 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 > Kinroad XT 72 ![]() ![]() gg. 20481530 |
|
|
Kompozytor |
Dodany dnia 15-10-2013 22:13
|
Doświadczony biker![]() Postów: 317 Data rejestracji: 15.01.13 |
Jeśli byś chciał mam taki na sprzedaż odwaga jest zawsze i się ma ochotę na spine podczas jakiejś kolizji. Ale pomyśl co by było gdybyś miał 125 a łoś by mógł trafić na jakieś dochodzenie cała wina na cb ( chyba jest) Edytowane przez Kompozytor dnia 16-10-2013 22:29 |
|
|
hansrpg |
Dodany dnia 15-10-2013 22:23
|
![]() Moderator ![]() Postów: 739 Data rejestracji: 20.05.10 |
Skoro hamowałeś i się zatrzymałeś to znaczy że hamulec działał prawidłowo i tym spełnił swoje zadanie. Skoro nie doszło do kontaktu pojazdów w sposób mogący uszkodzić tylny hamulec a jedynie jak opisałeś doszło do (przypadkowego lub nie) kontaktu twojej kierownicy z drzwiami tamtego pojazdu to w jaki sposób chciałbyś wyjaśnić właścicielowi auta związek przyczynowo-skutkowy kontaktu kierownicy i drzwi z pękniętym tylnym hamulcem? Bo patrząc na zdrowy rozsądek jest to nie możliwe (no chyba że jakieś specyficzne wibracje przeszły przez kierownicę, ramę, doszły do bębna i wprawiając go w rezonans spowodowały powstanie pęknięć - co jest mniej prawdopodobne niż oberwanie piorunem). A siła hamowania tu nie jest zależna od okoliczności bo jakbyś przed skrzyżowaniem zobaczył zmianę świateł i hamował mocno by nie dostać mandatu to kogo byś obwiniał policję czy elektryka który wkręcał żarówki w sygnalizatorze? "Pisząc w internecie używajmy polskich liter, bo jest różnica między zrobieniem komuś łaski, a zrobieniem komuś laski" prof. J. Bralczyk |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 15-10-2013 23:23
|
Hans: Z punktu widzenia Rzeczoznawcy masz wiele racji Człowiek po wypadku jest okazem zdrowia, a po odejściu potrafi wywinąć kozła, kiedy adrenalina mija. Sam wiesz przecież o co chodzi. Tutaj widocznie materiał chiński /dural/ wszedł na skutek tego hamowania w fazę płynności. Może różnica temperatur, czyli gwałtowne osiągnięcie max temperatury i chłodzenie spowodowało pęknięcie struktury międzycząsteczkowej gównianego materiału. Ja na to stawiam. Skoro nasi gladiatorzy gołymi "ręcami" potrafią wygiąć ramę, to w co tu wierzyć ? W Ludowe Chiny z ich jakością, czy naszym dilerom, którzy na chińszczyźnie trzepią kasę, bo to się zawsze psuło i niestety będzie. Stąd te hiper hurtownie gównianych części zalewające całą Polskę. Ale mówimy o życiu człowieka. Ch...j jeden wie kto pierwszy te gówno jako tanią tandetę dla młodzieży wprowadził na nasz rynek. Dziadkowie i ciocie kupują ten wyrób przecież na komunie i inne święta rodzinne jako super prezent, a w sumie jeżdżącą bombę bez zapalnika jeszcze w dodatku mleczakom, którzy nie wiedzą co to jest sygnalizacja świetlna. Hm... Lewa.
Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
karston |
Dodany dnia 16-10-2013 00:17
|
niestety w takich sytuacjach czlowiek ma tak z szarpane nerwy ze nie ma sil kombinowac zeby wyrwac pare groszy ![]() |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 16-10-2013 04:36
|
No, sam widzisz, że daleko Ci jest do ideału obecnego modelu cwaniaka, oszusta, kombinatora, ściemniacza, rasisty /asfalt powinien leżeć na ziemi/, pro-nazisty, antysemity i co tam jeszcze wymyślić można. Są jeszcze przypadki człeka dającego przykład na własnej dupie antychamizmu narodowego wpajanego poprzez otoczenie i chińskiego wyłudzania kasy za chociażby suszarkę do włosów matki i golarkę ojca. Jak nie podstawisz komuś nogi lub haka, powiedzmy na życiowym boisku to nie realizujesz się. Z drugiej strony wielu jeździ bez prawka, bo ktoś wymyślił inteligentne egzaminy dla bogatych Polaków, ale chyba już nie w kasę. Dałeś niezły przykład normalnej reakcji chłopaków na dwóch kółkach, jak ostatnio w N.Yorku. A tak poważnie to kierowca z seata mógł nie zauważyć tego jedynego w znakach trójkąta ostrzegawczego. Myślał, że jest na skrzyżowaniu równorzędnym. To jedynie tłumaczy jego wymuszenie pierwszeństwa i skruchę w postaci własnej reakcji. Zapamięta to, że go nie nałomotałeś za JEGO własny błąd. W temacie jakości materiałów - bez zmian. Też jeżdżę szajsem techniki z III wieku przed naszą erą wywalając kasę na coś bez atestów, które zostały w jakiejś chińskiej bramie. Łudzę się, że jeżdżę Japońskim patentem Hondy, więc mam raj dla wszelakich modyfikacji.
Edytowane przez klemens244 dnia 16-10-2013 04:38 Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
karston |
Dodany dnia 17-10-2013 11:31
|
jestem 2 panem mojego motorku i mam na nim przejechane już 12 000 km. nigdy mnie nie zawiódł.
Edytowane przez karston dnia 17-10-2013 11:32 |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 21-10-2013 21:28
|
Karston: luknij jak zrobić KASĘ w Polsce lub na Polsce, hahahaha: https://www.youtu...S9BzlBhLiA Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
karston |
Dodany dnia 27-10-2013 21:13
|
widziałem wstawione jest w innym poście .mocne |
|
Przeskocz do forum: |