Zobacz temat
Eaglets Chopper Team :: KING :: King - Pomoc Techniczna
Dławiący king
|
|
Mixer |
Dodany dnia 03-02-2014 19:02
|
Początkujący biker![]() Postów: 14 Data rejestracji: 08.01.13 |
Witam wszystkich bardzo serdecznie ![]() Mam problem ze swoim łosiem.Dopisała dzisiaj pogoda,więc postanowiłem obudzić kinga z zimowego snu i trochę pojeździć.Gdy chciałem trochę dodać gazu motocykl zaczął mi się dławić,myślałem,że mam za mało paliwa i pojechałem go zatankować,ale to nic nie dało.Problem polega na tym,że gdy chcę dodać troche więcej gazu łosiek się dławi, a na czwarty bieg wgl nie wrzucałem bo by mi zgasł.Gaźnik jest raczej czysty i może mi pomożecie co może być tego przyczyną. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam Mixer |
|
|
Kubix |
Dodany dnia 03-02-2014 19:06
|
![]() Moderator ![]() Postów: 514 Data rejestracji: 13.06.10 |
Sprawdź dokładnie gaźnik, przeczyść go, zapewne jakiś syf tam się dostał. Dodatkowo możesz go po zimie wyregulować, razem z zaworami. Ogólnie nic innego nie przychodzi mi do głowy ![]() |
|
|
Mixer |
Dodany dnia 03-02-2014 19:26
|
Okey,zrobie tak jak mówisz,może pomoże ![]() |
|
|
PatryS50 |
Dodany dnia 03-02-2014 19:26
|
Początkujący biker![]() Postów: 37 Data rejestracji: 24.12.11 |
Tak jak kolega wyżej radzi: dokładnie wyczyść gaźnik. Miałem ten sam problem, w moim przypadku wyczyszczenie gaźnika i ustawienie iglicy na środku pomogło ![]() łoś, king, chopper: PatryS50 Zapraszam, komentujcie to motywuje do dalszych starań. Jeśli ,,POMOGŁEM'' kliknij pomógł to nic nie kosztuje a cieszy ![]() |
|
|
Mixer |
Dodany dnia 18-02-2014 18:13
|
Nie miałem kiedy napisać,ale po regulacji gaźnika king dławi jak dodaje się gazu,podobno na iglicy ustawia się jakoś dawke paliwa jaką dostaje i moje pytanie brzmi jak ustawić iglicę,aby king dostawał więcej paliwa? |
|
|
kurzac |
Dodany dnia 18-02-2014 18:32
|
![]() Władca szos ![]() Postów: 529 Data rejestracji: 22.03.12 |
więcej paliwa ustawiasz przesunięcie ząbka w dół czyli odstawiasz ten bolec o kawałeczek dalej od końca linki z perspektywy jak wyciągasz linke to przesuwasz w góre na iglicy xd Kliknij Pomógł GG:7377300 |
|
|
Mixer |
Dodany dnia 02-03-2014 21:15
|
Gaźnik został wyczyszczony i ustawiony dokładnie,a nadal dusi na rozgrzanym silniku,lecz gdy jest zimny pracuje normalnie. Czy to może być wina źle ustawionych zaworów? Byłbym wdzięczny na szybką odpowiedź. ![]() |
|
|
mati429 |
Dodany dnia 02-03-2014 23:39
|
![]() Doświadczony biker ![]() Postów: 312 Data rejestracji: 16.03.10 |
Mixer napisał/a: Gaźnik został wyczyszczony i ustawiony dokładnie,a nadal dusi na rozgrzanym silniku,lecz gdy jest zimny pracuje normalnie. Czy to może być wina źle ustawionych zaworów? Byłbym wdzięczny na szybką odpowiedź. ![]() Tak, zawory jedna z ważniejszych funkcji, źle ustawione mają wpływ głównie na moc. Po za tym strzelanie z tłumika, nierówna praca silnika itp. Oczywiście po zimie powinieneś zrobić podstawowe czynności, swoje odstał, trzeba go nastroić, czyszczenie i regulacja gaźnika, regulacja zaworów(pamiętaj, żeby regulować na zimnym silniku, najlepiej rano po przestanej nocy), do tego wszystkiego powinieneś wymienić olej w silniku, stary ma zły wpływ na uszczelki, jeżeli np. dużo nie przejechałeś przed ostatnią wymianą, a stał zimę to już mógł stracić właściwości. Jeszcze powinieneś naciągnąć i nasmarować łańcuch, wymienić płyn hamulcowy i sprawdzić stan okładzin hamulcowych. Trochę się rozpisałem, ale myślę że nie będziecie mieć do mnie pretensji, może komuś pomogłem przy okazji. ![]() NSR power ![]() |
|
|
Mixer |
Dodany dnia 03-03-2014 15:47
|
Dzięki za odpowiedź ![]() |
|
|
klemens244 |
Dodany dnia 04-03-2014 01:03
|
Władca szos![]() Postów: 910 Data rejestracji: 08.11.11 |
Mati-super. Wszyscy już wiedzą, że sezon też trzeba rozpocząć od przeglądu stanu rzeczy. Mixer: Odkręć śrubę opróżnienia gaźnika i zlej ze 100 ml paliwa z w/w przegrody. Oczyścisz układ od zbiornika do tejże śrubki. Aha, napisz jaki kolor świeca ma /bez ssania/ zanim zaczniesz eksperymentować z iglicą, bo efekt możesz mieć odwrotny niz zamierzony. Polska Szkoła Niszczy Wiedzę Techniczną. LwG. [Imgur](http://i.imgur.com/ZR8EPst.jpg) |
|
|
kubos888 |
Dodany dnia 04-03-2014 09:50
|
SuperVIP![]() Postów: 5 Data rejestracji: 12.02.14 |
Jesli king na ssanu chodzi dobrze a bez sie dławi to jest chyba wina filtra powietrza? Byc morze jest zatkany.![]() Jak pomogłem to wiesz co robic. ![]() |
|
Przeskocz do forum: |